Mays Chapel Whole House Renovation- Main Floor

Because this townhome’s original layout included a separate kitchen, dining room, and living room, these rooms were often dark at certain times of the day. To brighten up the entire main floor and create an open floor plan, we removed the wall between the kitchen and dining room. This allowed for a granite-topped peninsula and bar seating. Keeping with the bright theme, we installed white shaker style kitchen cabinets with brushed nickel pulls, gray granite, and white subway tile. We moved the refrigerator to the side wall and added a full-length pantry cabinet with open shelving. New luxury vinyl plank complemented the darker tones in the kitchen. A new sliding door was also added, which allowed more light to permeate throughout the main floor. The wall removal also made the hallway, dining room, and living room feel larger.  The final outcome is balanced perfectly, and the open concept allows more natural light to enter the space.

Mixed Material BathroomDarlington Mixed Materials Master Bathroom
Wood FireplaceForest Hill Wood Burning Stone Fireplace